Nasza trójka ... Sylwia, Albert i Zosia
Od pokoleń w naszej rodzinie były pszczoły...
Szeroko rozumianej gospodarki pasiecznej uczę się (ja Sylwia :) )od mojego taty, który od dziecka zajmuje się pszczołami - ma on tytuł Mistrza Pszczelarstwa i wie o pszczołach chyba wszytsko :) Pasja taty i moja fascynacja tymi owadami sprawiły, że jeszcze bardziej świat pszczoł zaczął mnie pochłaniać...
Pszczoły to niezwykle inteligentne, społeczne owady. Należy pamiętać, że ich główną rolą nie jest produkacja miodu czy wosku... ale zapylanie roślin.
W Polsce żyje ok 470 gatunków pszczół... większość z nich to samotnice.
Ludzie zazwyczaj mówiąc o pszczołach mają na myśli pszczołę miodną Apis Mellifera, jej różne gatunki są hodowane przez pszczelarzy niemal na caym świecie.
Nasze pasieki ( Malowane Wierchy i Pasieka pod Brzozą) znajduje się w Beskidzie Niskim, wciąż dziewiczym terenie przyrodniczym, o dużej bioróżnorodności, nie ma tu dużych upraw roślin jednoogatunkowych, masowych chemicznych oprysków, nie ma też dużego przemysłu, który negatywnie wpływałby na środowisko, dlatego nasze produktu pszczele są tak wartościowe i porządane.
Na codzień i od święta :) prowadzimy Agroturystykę Malowane Wierchy... miejsce, w którym mieszkamy i przyjmujemy Gości... Was :)
Wkładamy w nie w całe serducho i pewnie dlatego jest takie a nie inne :)
Zapraszamy Was na wypoczynek do nas... a póki co dajemy Wam możliwość zakupu produktów, które sami wytwarzamy w naszym gospodarstwie.
i nasz pies Pako...
Darmowa wysyłka
Zrób zakupy za min. 250,00 zł
a przesyłka GRATIS!
Malowane Wierchy
Poczuj namiastkę klimatu
i smaku naszego miejsca
Przyjazne zkupy
Rób zakupy w naszym sklepie
z minimum formalności.